Finansiering

Finansiering er den kedeligere del af rejseeventyret - det ved vi godt. Derfor har vi her vi samlet de oplysninger, du skal bruge, om:

  • SU's udlandsstipendium og månedlig SU
  • Normale udgifter til udlandsophold
  • Legatsøgning

Vi er stolte af at kunne tilbyde et studiegebyr, som en almindelig studerende på SU kan overkomme. Er du tilknyttet en SU-berettiget uddannelse, har du mulighed for at få ca. 50.000 kr. med dig til udlandet, svarende til et halvt års SU og SU's Udlandsstipendium samt låne op mod 15.000 kr. i SU-lån for et halvt år. 

 

SU's udlandsstipendium og månedlig SU

Som dansker er studietilbuddene SU-berettiget, hvis de godkendes af dit lokale studienævn på den uddannelse, du er i gang med i Danmark. Ud over den månedlige SU er det også muligt at søge om SU's udlandstipendium, som svarer til det taxametertilskud en dansk uddannelsesinstitution modtager for at udbyde et tilsvarende uddannelelsesforløb i Danmark. Udlandstipendiet dækker således kun studieafgifter og ikke kost og logi. Det er dit SU-kontor, som fastsætter satsen for udlandsstipendiet, og derfor er det ikke muligt at sige præcist, hvor stort et beløb, du vil kunne få. Den laveste sats for en universitetsuddannelse ligger dog på ca. 22.000 kr. pr. semester (vejledende beløb). Du kan desuden overveje at tage et SU-lån i forbindelse med opholdet. Hvis du er ude i god tid, er det oplagt, at du ansøger om SU-lån så hurtigt som muligt, så du kan igangsætte en opsparing til studieopholdet.

Læs mere om Udlandsstipendium og SU i udlandet på SU's egen hjemmeside.

Bemærk: Kulturstudier påtager sig ikke ansvaret for ændringer i SU-styrelsens procedurer.

 

Udgifter til udlandsophold

SU's udlandsstipendium vil dække en stor del af selve studieafgiften. Derudover må du regne med udgifter til flybilletter på ca. 10.000 kr., hvilket ofte kan dækkes af stipendier. Af andre udgifter tæller bl.a. rejseforsikring, bøger, visum, vacciner og aftensmad. Disse udgifter afhænger af, hvilke forsikringer, bøger og vacciner du har brug for, samt om du laver mad hjemme eller går ud og spiser hver aften. Hvad man bruger i lommepenge varierer meget, men de fleste bruger mellem 5.000 og 15.000 kr. i løbet af et semester. 

Et vejledende budget kunne se nogenlunde sådan her ud:

Udgifter Et semester To semestre
Studieafgift 52.000/57.500  93.600/103.500 
Forsikring 3.000 6.000
Flybillet 10.000 10.000
Bøger og materialer 1.300 2.600
Vacciner 1.000 1.000
Visum 600 1.100
Indmeldelsesgebyr ved OsloMet 590 1.100
Samlet 68.490/73.990 115.400/125.300

 

Bemærk: Kulturstudier påtager sig ikke ansvaret for budget og ændringer i priserne.

Husk, at det er dyrt at være hjemme i Danmark, og at logi og halvdelen af måltiderne er inkluderet i Kulturstudiers studiegebyr (kun logi i Argentina). Vores erfaring er, at udlandstipendiet og den månedlige SU tilsammen dækker størstedelen af dine udgifter under studieopholdet. Du behøver derfor ikke sætte et halvt år af til at spare penge op, bare du har lidt ekstra til lommepenge. Hvis du har en lejlighed i Danmark, er det ofte ikke vanskeligt at fremleje den i den tid, du er ude.

 

Legater

Det er aldrig for tidligt at gå i gang med legatansøgning ved eksempelvis private fonde, dit universitet og din fagforening. De fleste uddannelsesinstitutioner annoncerer aktuelle legatopslag på deres hjemmeside, men der er også rig mulighed for at finde legatopslag, der specifikt henvender sig til dig. Her er bud på steder, du kan bruge til at komme videre med din legatsøgning:

Generelle legatplatforme

Specifikke legater, som vi ved om, at tidligere studerende har søgt

 

Gode råd om legatsøgning

Det kan være en krævende proces at finde og søge legater, holde styr på ansøgningsfrister og meget af alt det andet, det kræver. Men mange gange kan det godt betale sig. Så her er nogle gode råd, der kan gøre din proces lettere:

  • Søg på baggrund af din personlige profil: F.eks. din fødeby, forældres beskæftigelse og uddannelse
  • Søg på baggrund af medlemsskaber: Patientforeninger, fagforeninger og medlemsorganisationer har nogle gange legater
  • Sæt god tid af: Vær ude i god tid og forvent, at selve arbejdet med at finde og ansøge om legater tager tid
  • Gør din ansøgning og bilag velstruktureret med sidetal og indholdsfortegnelse
  • Vær parat til at levere et produkt: Nogle fonde vil gerne høre, hvad deres penge går til, eksempelvis gennem et oplæg efter rejsen eller en film om dit ophold
  • Skriv et takkebrev: Det hjælper fremtidige studerende, at fondene ved, at deres bidrag har gjort en forskel

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.