Ghana

Ghana

Ghana

Ghana er et godt sted at starte for de studerende, som ikke før har været i Afrika. Ghana er relativt velfungerende og et meget behageligt land at studere i. Siden vi begyndte at tilbyde studier i Cape Coast i 2009, kan vi se, hvordan Ghana kommer ind under huden på vores studerende. Samtidig gør landets internationale historie det til et knudepunkt for studier, som omhandler udvikling og miljø i et globalt perspektiv.
 

Cape Coast

Cape Coast er kendt som en vidensby. Her lå den første skole i Ghana, og her finder du et af landets største universiteter: University of Cape Coast med 35.000 studerende. Selve byen er relativt lille med et par hundrede tusinde indbyggere. Centrum er let tilængelig til fods og koncentreret om en akse mellem markedet og Cape Coast Castle. Slottet var engang det sidste, mange afrikanere så af det afrikanske kontinent, inden de blev fragtet til USA og solgt som slaver. I dag fungerer det som bibliotek og museum, hvor der tilmed er en fantastisk udsigt over havet, stranden og byen. Cape Coast er rig på kultur og religion, og lydbilledet præges både af natmesser i de lokale kirker og af den populære azonto-musik. Lokalbefolkningen taler engelsk og fante, et af de fire ghanesiske sprog.

Studiecenteret

Undervisningen foregår hovedsagelig på universitetet. Samtidig har vi tilgang til studiefaciliteter på Brenu Beach, 40 minutters kørsel langs kysten vest for Cape Coast. Her er forelæsningssalen og seminarlokaler byttet ud med åbne pavilloner, hvor luften afkøles af havbrisen. Her er en enkel restaurant og mulighed for en dukkert mellem undervisningstimerne.

Kost og logi

Studiegebyret inkluderer indkvartering samt morgenmad alle undervisningsdage. Maden i Ghana er generelt god, billig og inspireret af både gamle og nye handelsruter.

Studieboligerne ligger centralt i byen. Der er to- eller trepersoners værelser med eget bad, fælles køkken, stue, læsesal, balkon og et overdækket udendørsareal. Dette bruges ofte til fællesspisning, læsesal, grupperum, mødelokale, biograf og til fester i weekenderne. Der er mulighed for enkeltværelser mod et tillæg i prisen. Du kan også vælge selv at arrangere logi.

Studieblog

studiebloggen finder du gode billeder, tanker og beskrivelser fra vores studerende i Ghana.

At rejse i Ghana og Vestafrika

Mange studerende vælger at rejse rundt i regionen før og efter studiet – her er mulighederne mange. I løbet af semesteret i Cape Coast vil studierne være i fokus, men du har mulighed for kortere ture i weekenderne. Vi har samlet rejsetips fra adskillige studerende, som måske kan inspirere dig til flere ghanesiske og vestafrikanske eventyr.

Læs de studerendes rejsetips

Lær Ghana at kende

Ved at bo i Cape Coast har du mulighed for at lære Ghana at kende på egen hånd gennem den lokale befolkning og ghanesiske medstuderende. Derudover tilbyder Cultural Studies mange aktiviteter, der giver dig mulighed for at lære om Ghana:

 • Introduktionsuge med forelæsninger om historie, samfund og kultur
 • gæsteforelæsninger af lokale ressourcepersoner
 • ekskursioner, f.eks. til lokale frivillige organisationer og virksomheder
 • sociale mødesteder
 • filmaftener
 • Ghana-dag
 • Quiz-aftener
 • koncerter
 • sport
 • og meget mere

Der er også mulighed for aftenkurser, som ofte er introduktioner til sprog, madlavning, dans, trommespil osv.

Kultur og historie

Som det første land i Afrika syd for Sahara kunne Ghana fejre sig selv som en selvstændig nation i 1957. Ghana blev et symbol på det selvstændige og frie Afrika og spillede en afgørende rolle for at frigøre andre europæiske kolonier. Dette har sat dybe spor i den ghanesiske selvforståelse og har i stor grad formet deres stolthed og bevidsthed.

Læs mere

Klima

Klimaet i Cape Coast er tropisk. I løbet af forårssemesteret stiger temperaturen gradvist fra behageligt til enormt varmt med lidt nedbør. Efterårssemesteret er behageligt varmt med et fugtigere klima og  oftest regn. Nogen gange kommer monsunen i løbet af efterårssemesteret, og da regner det intenst i dagevis. På linket nedenfor kan du se gennemsnitstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på BBC Weather

Ghana, et varmt og venligt land

I efteråret 2018 læste Olivia Frandsen Globale Miljøstudier i Ghana som en del af sin bachelor i Geografi på Københavns Universitet. Her fortæller hun om sin oplevelse.

Læs mere

Flyrejsen

Du er selv ansvarlig for flyrejsen. Hvis du ønsker hjælp, tilbyder vores rejsebureau, Kilroy, flyrejser til alle vores studiesteder. Du kan booke dig ind på en fællesafgang sammen med andre medstuderende eller arrangere en individuel rejserute.

Du bør vente med at købe billet, indtil du har fået grønt lys fra Kulturstudier.

Studieforsikring

Alle studerende skal have rejseforsikring. Du køber selv forsikringen fra et forsikringsselskab.

Finansiering

Vi er stolte af at kunne holde studiegebyret på et niveau, som kan finansieres med en almindelig studieøkonomi. Hvis kurset forhåndsgodkendes af dit studienævn, er du berettiget til SU's udlandsstipendium, som udgør et sted mellem 22.000 til 30.000 DKK. Derudover vil du få din månedlige SU med under hele opholdet. Ud over vores studiegebyr skal du dog regne med at skulle bruge minimum 20.000 DKK til fly, bøger, lommepenge etc.

Læs mere om finansiering

Vores studier i Ghana

Fakta om Ghana

 • Officielt navn

  Republic of Ghana

 • Areal

  238,533 km2

 • Befolkningstal

  33,846,114 (2023 est.)

 • Etniske grupper

  Akan 45.7%, Mole-Dagbani 18.5%, Ewe 12.8%, Ga-Dangme 7.1%, Gurma 6.4%, Guan 3.2%, Grusi 2.7%, Mande 2%, other 1.6% (2021 est.)

 • Hovedstad

  Accra

 • Styreform

  Konstitutionelt demokrati

 • Religion

  Kristen 71,3% (pinse/karismatisk 31,6%, protestantisk 17,4%, katolsk 10%, andet 12,3%), muslimsk 19,9%, traditionalistisk 3,2%, andet 4,5%, ingen 1,1% (2021 est.)

 • Sprog

  Engelsk er det officielle sprog. Derudover tales en række stammesprog. De mest udbredte er Asante 16%, Ewe 14% og Fante 11.6%.

 • Valuta

  Ghana cedi (GHS). 1 GHS = 0,57 DKK (januar 2024)

 • Tidsforskel til Danmark

  1 time

 • Gennemsnitlig levealder

  69.7 år (2023 est.)

 • Barnedødlighed

  31.9 pr. 1000 (2023 est.)

 • Læsefærdighed

  79 % (2018)

 • Befolkning under fattigdomsgrænsen

  23.4% (2016 est.)

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.