Interview med Seminar leder Marie Holden

Hej, mit navn er Marie, og jeg kommer fra Oslo i Norge. Men siden 2014 har jeg tilbragt det meste af min tid i udlandet, hvor jeg har læst med Kulturstudier over hele verden, inden jeg tilbragte flere år i Sverige. Da jeg var færdig med min kandidatgrad i International Administration and Global Governance ved Göteborgs Universitet i 2022, flyttede jeg til Hoi An for at arbejde som seminarleder på kurset Development Studies 1. Et semester blev til fem semestre, og jeg kan trygt anbefale et ophold i Hoi An til alle. Det er en by, der er nem at elske, og svær at forlade.  

Min rolle i Hoi An er at støtte de studerende akademisk, arrangere akademiske seminarer, planlægge gæsteforelæsninger og ekskursioner, supervisere gruppeopgaver og assistere professorerne. Men jeg skal også hjælpe de studerende med alle andre problemer, der kan opstå, når man flytter for at studere i et nyt land. Sammen med mine med seminar ledere og vores field manager arrangerer vi også sociale aktiviteter i løbet af semesteret.

 

Fra dit synspunkt, på hvilken måde er kurset i udviklingsstudier relevant for studerende?

Fra mit synspunkt er det at studere udviklingsstudier relevant, uanset hvad du vælger at arbejde med eller studere på et senere tidspunkt, da det lægger vægt på kritisk tænkning og fortsat at sætte spørgsmålstegn ved opfattede sandheder. Desuden giver udviklingsstudier dig værktøjer til at forstå både lokale og globale strukturer, hvilket jeg mener er afgørende for at forstå de spændinger, vi ser i nutidens globale, men måske i stigende grad protektionistiske verden.

 

Har beliggenheden i Vietnam og Sydøstasien indflydelse på kurset?

Forelæsninger og seminarer er stærkt påvirket af, at kurset foregår i Vietnam, og der bruges eksempler fra regionen i forelæsninger og seminarer. Derudover tager vi på ekskursioner omkring Da Nang/Hoi An og bruger to dage på at besøge en etnisk minoritet. Kursets placering i Vietnam giver en unik læringsoplevelse, da de studerende nemt kan anvende teorierne på det, de observerer omkring dem. Hvilket i bund og grund er det, de gør i deres afsluttende gruppeopgave.

 

Hvad er det bedste ved at undervise/være tilknyttet dette kursus?

At bo i et land, der har været modstandsdygtigt gennem årtier med krig, oplevet stor økonomisk vækst under kommunistisk styre, og hvor du kan få utrolige nudler til 1 dollar på en plastikstol til morgenmad og derefter lige så utrolig Michelin-stjerne-mad til middag lige rundt om hjørnet, lærer jeg noget hver eneste dag. 

Og at se åbenbaringen i elevernes øjne, når de får en erkendelse efter at have kæmpet for at forstå noget, rører mig hver gang og får dette job til at virke meget meningsfuldt.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.