Studiefakta

 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår/Efterår
 • Studiepoint: Tilsvarer 30 ECTS (i kombination med andre kurser i Costa Rica)
 • Eksamen: I Costa Rica
 • SU-støtte: SU stipendium + alm. stipendium (hvis dansk uddannelsessted godkender studiet)
 • Studiegebyr: 57 500 kr. (50 000 uden logi)
 • Inkluderet i studiegebyret: Undervisning, indkvartering samt frokost alle undervisningsdage
 • Optagelseskrav: Bestået studentereksamen
 • Undervisningssprog: Engelsk og/eller spansk

Spansk sprog

Når du studerer spansk i et spansktalende land bliver pensum og brugen af det nye sprog en del af hverdagen. Med initiativ og gå-på-mod kan du lære at tale godt spansk.

Undervisningen foregår dels i mindre seminargrupper, hvor de studerende får praktiseret sproget både mundtligt og skriftligt og dels via forelæsninger. Der er desuden indlagt små studieture, hvor man balndt andet besøger lokale organisationer.

En af de vigtigste dele af studiet er de daglige spanske samtaler med de lokale omkring dig og i det hele taget tiden du bruger på at blive en del af det costaricanske samfund.

Vi hjælper dig med at vælge spanskniveau

Vi tilbyder spanskkurser på flere niveauer i Costa Rica:

 • Spansk 0 - Nybegynder 
 • Spansk 1 - Fortsætter
 • Spansk 2 - Avanceret

Tag vores diagnostiske spansk-test og læs yderligere om valg af niveau

Interview med spansk lærer Yilliam Valverde

På den første dag på UISIL lærer de studerende faciliteterne at kende og bliver budt velkommen med en velkomstaktivitet, der inkluderer typiske (traditionelle) danse og populære danse, som cumbia, kreolsk swing. Næste dag vil de opleve en velkomstfest med latinamerikansk musik. Så de første øjeblikke i vores program er fulde af glæde og kulturel underholdning.

Læs mere

Bæredygtighed og bevaring i Costa Rica

Udover spansk får du et tilvalgsfag, der ser på, hvordan den fantastiske natur i Costa Rica forvaltes. Kurset udgør 1/4 af semesteret og omhandler politik og administration, der sikrer langsigtet bæredygtighed. Ud fra teori og felterfaringer arbejder eleverne med problemstillinger relateret til klimaforandringer; beskyttelse og genopretning af økosystemer; og hvordan lokale virksomheder kan fungere bæredygtigt og rentabelt.

Costa Ricas natur er ekstraordinær. Landet ligger i et "hotspot" område for biologisk mangfoldighed. Landet har vedtaget en af ​​de mest ambitiøse planer for at opnå nul-emissioner. Mere end 95 procent af Costa Ricas energi er allerede produceret fra vedvarende kilder, og skovdække udgør nu mere end 53 procent af territoriet. Denne sammenhæng gør Costa Rica til den perfekte arena for at lære om bæredygtighed, mens man udforsker den imponerende biodiversitet.

Værtsfamilie og studiebolig

11 ud af 16 uger bor alle i fælles hus med andre skandinaviske studerende.

Inkluderet i studieafgiften er også et 5-ugers ophold hos en værtsfamilie i nærheden af universitetet. Her bor du sammen med 1 til 2 andre studerende og morgenmad er inkluderet. Vores erfaring er, at du lærer en masse ekstra spansk under sådan et ophold samtidig med, at du får et unikt indblik i den costaricanske kultur. At bo hos en værtsfamilie er naturligvis frivilligt.

Værtsfamilierne er organiseret af den kvindeledede fond ASOFEQUE (Asociación Femenina Quebradas), som fokuserer på cirkulær og solidarisk økonomi. Et af deres projekter er FUDEBIOL Reforestation project, hvor du også skal have en overnatning. FUDEBIOL er blandt andet ansvarlig for skoven, hvor San Isidros drikkevand udspringer fra.

Semester i udlandet som del af din uddannelse

Vores kursus-kombinationer kan indgå i en treårig bachelorgrad, hvis dit danske uddannelsessted godkender kurserne. Dette vil berettige dig til at modtage SU-støtte samt SU's udlandsstiendium, mens du er afsted. Tag gerne en snak med os og din studievejleder om dine muligheder eller læs mere her.

Årsstudium

Ønsker du et helt studieår med spansk kan du fortsætte med næste niveau i Costa Rica. Du kan også bruge tiden mellem semestrene til at øve dit spanske, mens du rejser ned igennem Latinamerika til Argentina og fortsætter spanskstudiet der.

Sådan forløbet semesteret

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder har du en periode med selvstudie. Her skal du sætte dig ind i dele af pensum. Selvstudierne kan du lave hvor som helst i verden, og med fordel i Costa Rica.
 2. Undervisning: Denne del af studiet foregår i San Isidro, varer 4 måneder og inkluderer forelæsninger, seminarer, gruppearbejde, ekskursioner, afleveringer og eksamen.

De studerende

De studerende er hovedsageligt fra Skandinavien og Costa Rica og har forskellige baggrunde, både akademisk, erhvervsmæssigt  og personligt. Omkring en tredjedel af de studerende kommer direkte fra gymnasiale uddannelser, en tredjedel er i begyndelsen af deres bacheloruddannelse og den sidste tredjedel er erfarne studerende eller i arbejde.

Interview med Emil

Costa Rica og Latinamerika byder på mange fede oplevelser, men fordelen ved Costa Rica er også den tilknytning og fornøjelse man får i den lokale by man bor i.

Læs mere

Relevans

Spansk er det næststørste modersmål i verden, det næststørste fremmedsprog, og det tredje mest brugte sprog på internettet. Man fortryder ikke at have lært et sprog som tales af ca. 500 millioner mennesker.

Ansøgningsprocessen

Hvis du har de nødvendige studiekompetencer, og ønsker at følge dette kursus, udfylder du blot ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser det pågældende semester, sender vi dig et tilbud om en studieplads.  Du bekræfter studiepladsen ved at betale et depositum på 2000 DKK. Derefter modtager du løbende informationer frem til studiestart, således at du kan forberede din rejse og studie. Du vil blandt andet modtage informationer om visum, bøger, pakning samt SU og udlandsstipendier. Derudover er du selv ansvarlig for at få studiet godkendt ved dit eget universitet samt søge SU's Udlandsstipendium. Er du i tvivl om hvordan, kan du kontakte din studievejleder på universitetet eller Kulturstudiers kontor.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Hvorfor studere spansk i Costa Rica?

 • Du får 30 ECTS-point, som kan indgå i din bachelor
 • Du kan søge om at få SU og Udlandsstipendium
 • Du kan øve dig i spansk lige så meget, du vil
 • Du oplever hvordan det er at bo i et latinamerikansk land
 • Du skaber en profil med sproglige kompetencer i spansk
 • Du får eftertragtet og dybdegående viden om Latinamerika
 • Enkel ansøgningsproces og god tilrettelægning
 • Du får medstuderende og venner fra andre lande og verdensdele
 • Du lærer at se din egen kultur med nye øjne
 • Pensum bliver sat i relation til dine egne erfaringer

Mere om Costa Rica som studiested

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.