Studiefakta

 • Varighed: Et semester
 • Tidspunkt: Forår/efterår
 • Studiepoint: Tilsvarer 7,5 ECTS (skal kombineres med andre kurser i Argentina)
 • Eksamen: I Argentina/indlevering
 • SU støtte: Udlandsstipendium + alm. stipendium
 • Studiegebyr: 57 500 kr. (50 000 uden logi)
 • Inklusiv: Studie og logi
 • Undervisningssprog: Vælg engelsk eller spansk
 • Studiekrav: Bestået studentereksamen

Latinamerikansk litteratur

De studerende introduceres til repræsentative tekster fra forskellige latinamerikanske lande og litteraturgenre, hvilket giver overblik over de vigtigste litterære tendenser i Latinamerika. Kurset giver indsigt i grundlæggende litterære analyser. Du lærer at kommentere pensumlitteraturen og placere den i den relevante litteraturhistoriske kontekst. Undervisningen gives i form af forelæsninger og seminar undervisning.

Undervisningssproget

På Latinamerikansk litteratur kan du vælge følgende niveau:

 • Latinamerikanske litteratur 2: Undervisning på spansk. Kurset kombineres typisk med Spansk 2 og kræver således, at man er øvet i spansk. Tag vores diagnostiske test her og se om du er kvalificeret.

Kombinationer

Latinamerikansk litteratur kan kombineres med:

Kombinationen udgør et fuldt semester tilsvarende 30 ECTS-point.

Læs mere om argentinske studiepoint og se alle kombinationsmuligheder

Semester i udlandet som del af din uddannelse

Vores kursus-kombinationer kan indgå i en treårig bachelorgrad, hvis dit danske uddannelsessted godkender kurserne. Dette vil berettige dig til at modtage SU-støtte, mens du er afsted. Tag gerne en snak med os og din studievejleder om dine muligheder eller læs mere her.

Sådan forløber semesteret

 1. Selvstudie: Før undervisningen begynder har du en periode med selvstudie, som varer 4 uger. Her skal du sætte dig ind i dele af pensum. Selvstudierne kan du lave hvor som helst i verden, og med fordel i Argentina.

 2. Undervisning: Denne del af studiet foregår i Buenos Aires, varer 4 måneder og inkluderer forelæsninger, seminarer, gruppearbejde, feltture, afleveringer og eksamen.

Underviserne

Kulturstudiers uafhængige position gør det muligt for os at rekruttere de bedste forelæsere og seminarlærere fra hele verden, inklusiv værtslandet.

Interview med Litteratur Prof. Inchauspe

Litteraturen er ikke kun skabt af kulturen, men er selv med til at skabe kulturen. Og ikke nok med det: Som en grundlæggende del af et lands liv er det også her, de forskellige sociale synspunkter, frygt, lidenskaber og ideologier i en nation katalyseres.

Læs mere

De studerende

De studerende har forskellige baggrunde, både akademiske, erhvervsmæssige og personlige, hvilket bidrager til at gøre diskussionerne mere interessante. Overordnet set kommer en tredjedel af de studerende direkte fra gymnasiale uddannelser, en tredjedel er i begyndelsen af en bachelorgrad, og den sidste tredjedelen er erfarne studerende.

Maria har studeret i Argentina

Maria Thomsen læste Latinamerikansk litteratur og Spansk som en del af sin bachelor i Litteraturvidenskab på SDU.

Læs mere

Universitetspartnere

Universidad Nacional de San Martin (UNSAM) er ansvarlig for studiene.

Ansøgningsprocessen

Såfremt du har en bestået studentereksamen og ønsker at følge dette studie, udfylder du blot ansøgningsskemaet. Hvis der er ledige pladser det pågældende semester, sender vi dig et tilbud om en studieplads. Du bekræfter studiepladsen ved at betale et depositum på 2.000 DKK. Derefter modtager du løbende informationer frem til studiestart, således at du kan forberede din rejse og studie. Dette gælder blandt andet informationer om visum, bøger, pakning, SU og Udlandsstipendium. Er du i tvivl hvordan, kontakt blot din studievejleder på universitetet, kontoret i København eller din lokale Kulturstudier-medarbejder.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.