Joan har studeret i Vietnam

”Da det var tid til at vælge tilvalg, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville tage et semester i udlandet. Jeg undersøgte vidt og bredt, men vendte hele tiden tilbage til Kulturstudier. Det virkede befriende, at en stor del af det bureaukratiske allerede var klaret igennem Kulturstudier, og samtidig talte en del af kursenes indhold ind i emner, som jeg interesser mig meget for. Jeg kredsede om kurserne i Nepal, Vietnam og Ghana, men endte med at tage Udviklingsstudier 1 i Vietnam. Her kunne jeg prøve kræfter med feltarbejde inden for et emne, som optager mig meget. Samtidig vidste jeg tæt på ingenting om Vietnam, og det trak i mig at komme lidt ud af min ”sydasiatiske” boble.

 

Jeg fandt selv et sted at bo i Hoi An, hvilket ikke var noget problem. Hoi An er fyldt med hoteller, homestays og Airbnb udlejninger – og det er nemt at finde noget, som ligger under den gennemsnitlige københavnske husleje. Lille tip: mød op personligt og snak med ejerne om prisen.

Jeg var først overrasket over, hvor turistet byen er, men tænkte det også som en unik mulighed for at leve midt i noget af det vi ville studere på kurset: Turismens konsekvenser for miljø og lokalkultur. Derudover er Hoi An et utroligt lækkert sted, som byder på lange lækre strande, en masse spisesteder i alle mulige prisklasser, travle markeder, de obligatoriske skrædderforretninger og mulighed for diverse fritidsaktiviteter som yoga, fodbold og kickboksning, hvis man er til det.   

Tiden fløj afsted. Vi kom igennem en vifte af emner inden for udvikling; miljø, globalisering, civilsamfund, økonomisk udvikling, køn, NGO-arbejde og meget mere. Inden jeg så mig om var miniferien midt i kurset overstået, og der var kun få uger tilbage til, at vi skulle igang med gruppeeksamen. Den eksamen har siden sat sig fast som en af de mest intense, og mest givende, oplevelser under hele kurset. Jeg var ret vild med selvstudieperioden, der fungerede som introduktion til kursets indhold, samt at man får prøvet kræfter med feltarbejde og interviewteknikker. Og så lærte jeg simpelthen så mange nye mennesker at kende, hvilket har været utroligt givende, personligt såvel som fagligt.

Har du spørgsmål?

Udfyld formularen nedenfor så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak. Du hører fra os inden tre arbejdsdage.

 

Instagram kan du finde studerendes billeder fra studiestederne.

Du kan også læse studerendes blogs fra studiestederne.

Besøg oss på Facebook, hvor du kan finde nyhedsopdateringer.